Hitta rätt lokal till ditt företag!

Att hitta lokaler till ditt företag behöver inte alltid vara lätt. Man vill hitta rätt läge, funktioner och möjligheter. Behöver ni ett stort lager eller bara kontorsdel? Behoven kan var många.Först och främst kan det vara klokt att kolla upp var någonstans man vill vara. Efter de är det bra att checka av sina olika krav man vill ha i sina lediga lokaler.

office-691508_1280

Det kan vara:

  • Antal kvm som behövs i lokalen, rum och konferensrum.
  • Finns det möjlighet till lager och exportera om de behövs.
  • Parkeringsplatser, kan vara så har du har ett transportföretag och behöver stort utrymme till bilarna.
  • Finns det speciella behov som ljudisolerade rum eller slitskartgolv.
  • Ligger det centralt
  • Ligger de ledig lokalerna när till samarbetspartners eller andra praktiska delar.
  • Vad ingår i kontraktet och vad behöver läggas till.

När man har hittat lediga lokaler som känns bra och som uppnår ens kriterier, då kan det vara bra att kolla igenom de olika avtalet och utvärdera vilket som känns bäst. Kan var så att man bara hittar en ledig lokal som passar in på de man söker. Om det finns fler lediga lokaler får man väga för- och nackdelar om vad som passar bäst till just ert företag. Om man känner sig osäker på kontraktet eller har några andra frågor kan man först och främst fråga och prata med företaget som hyr ut de lediga lokalerna som man är intresserade av. Annars kan de vara bra att ta hjälp av någon kunnig som en jurist eller liknande.

Ha lite framförhållning med att beställa internet och liknande så allt sådant är klart vid inflyttning. Det underlättar för att kunna komma igång snabbare med verksamheten i lokalerna. Att tänka på när ni letar lediga lokaler är att kolla upp vad det finns för olika företag och hyresvärdar och ta kontakt med dom. För även om det kanske inte finns några lediga lokaler som passar er just nu kan det vara så att det kommer in nya lediga lokaler redan en vecka senare. Då har företagen redan era uppgifter och vet vad just ni söker och är ute efter.