Vad skall man ha för löparbyxor?

Löpning är definitivt en trend som är kvar för att stanna, och det är inte så konstigt. Under nittiotalet var gym och aerobicspass mer populära än gammal tråkig löpning, men det tog sig tillbaka och blev trendig igen. Oavsett om den har varit trendig eller inte har löpning alltid varit en fantastisk motionsform. Du kan springa nästan varsomhelst och du behöver bara en halvtimme för att ha fått till ett rejält motionspass.

För att bege sig ut på en löprunda behöver man ett par skor. Det finns numera en hel del som tycker att barfotalöpning är bättre, men de flesta väljer nog ändå ett par bekväma skor.

Löparkläder då? Även om man kan springa i vad som helst, vilket man kan se om man passerar en lokal fotbollsklubb där de värmer upp i mjukisbyxor och badshorts. Men det skall vara skönt att springa också. Det är inte skönt att springa i ett par svettiga mysbyxor.

För att göra löprundan extra trevlig bör man ha ett par lätta löpbyxor i ett material som andas. Det är klart värt investeringen i tid och pengar att prova ut ett par byxor som man trivs i. Troligen så kommer du och byxorna att dela många mil tillsammans. Det kan låta lite överdrivet, men det är väldigt viktigt med rätt kläder för att man skall få en så bra känsla som möjligt av sin löptur.

När du skall välja ett par löparbyxor bör du först ha tänkt igenom om du brukar vara varm eller kall när du springer, samt om du till exempel springer i terräng, så att du behöver extra slitstarka byxor. Ta sen och bege dig till en affär, men kom ihåg att ha på dig dina löparskor och gärna en tröja eller jacka som du brukar springa i. Ta god tid på dig när du provar ut byxorna. rör dig runt i butiken och försäkra dig om att byxorna känns bra.

Du kommer förhoppningsvis att slita mycket på dina löparbyxor, så var inte rädd för att välja något trendigt.